Aflukning

I slutningen af et strikkeprojekt skal du lukke de aktive masker af, en af gangen indtil der er ingen tilbage på pinden. Du skal passe på at aflukningen ikke bliver for stram, ellers for du en stram og ubehagelig kant. Hvis en halsudskæring bliver for stram kan den evt. ikke trækkes over hovedet, og stram aflukning på et ærme kan være ubehagelig over håndleddet. Prøv at lukke af i nogenlunde samme fasthed som resten af dit projekt. Der mange forskellige metoder til at lukke af, her kan du se den mest almindelige, der kan bruges til alle vores opskrifter.

Strik 2 masker ret. Træk derefter den første maske på højre pind over den anden, så du har kun en maske tilbage på pinden. Strik en ny maske, og fortsæt med at trække den første maske på højre pind over den anden som du lige har strikket. Luk alle masker på pinden af på denne måde, indtil der kun er én maske tilbage. Bryd garnet og træk enden igennem den sidste maske for at fastgøre den.

Nogle gange skal der lukkes af med rib. Det gør du på samme måde, men fortsætter med at strikke ribmønsteret. Her finder du videoforklaring.